پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون فنی معاونت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: غربالگری ۵۰ تا ۶۰ درصد از ناشنوایی جلوگیری می‌کند

معاون فنی معاونت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، گفت: غربالگری ۵۰ تا ۶۰ درصد از ناشنوایی جلوگیری می‌کند.




به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر امیر رشیدی با بیان اینکه ۱۲اسفند ۳ مارس به نام روز جهانی شنوایی نامگذاری شده،گفت: برای تشخیص مشکل شنوایی انجام نوار گوش توصیه می شود.




 معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه کاهش ناشنوایی یکی از ناتوان‌ترین موارد در دنیا به حساب می‌آید، افزود: ناشنوایی عصبی هدایتی و میکس وجود داره و در حال حاضر ۴۶۶ میلیون نفر در دنیا به کاهش ناشنوایی مبتلا هستند.


 وی ادامه داد: از هر ۱۰۰۰ کودک تازه متولد شده یک تا سه نفر مبتلا به کاهش ناشنوایی هستند، ۵ درصد کودکانی که در سنین قبل مدرسه هستند به ناشنوایی مبتلا هستند و ۵ تا درصد ۱۰ درصد مبتلا به ناشنوایی در سن مدرسه هستند.




وی با بیان اینکه ناشنوایی هزینه های اقتصادی زیادی برای کشورها به همراه دارد عنوان کرد: مهمترین علت کاهش شنوایی سالمندی است که با افزایش سن شنوایی کاهش پیدا می‌کند.




دکتر رشیدی با بیان اینکه دو درصد افراد ۴۵ تا ۵۵ سال دچار کاهش شنوایی هستند گفت: در افراد ۵۵ تا ۶۵ سال کاهش ناشنوایی ۵ درصد و افراد ۷۵ سال به بالا ۵۰ درصد کاهش ناشنوایی را تجربه می‌کنند.


 


معاون دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: دومین علت ناشنوایی  عفونت گوش میانی و گوش داخلی عنوان کرد، عفونت های عصبی هم می تواند منجر به کاهش ناشنوایی شود.




 وی بیان کرد: داروها به ویژه داروهای ضد سل در کاهش شنوایی نقش دارند همچنین صدای بلند می‌تواند به شنوایی گوش فرد آسیب برساند.




دکتر رشیدی با بیان اینکه صدای معمول ۷۰ دسی بل است، گفت: صدای بالای ۱۲۰ دسی بل می‌تواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد.




 معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ناشنوایی بر زندگی افراد تاثیر منفی دارد عنوان کرد: افرادی که دچار کاهش شنوایی می شوند در ارتباط با سایر افراد دچار مشکل می‌شوند، آموزش و یادگیری این افراد دچار اختلال می‌شود و چنین افرادی کم کم به انزوای اجتماعی و افسردگی مبتلا می‌شوند. 




وی با بیان اینکه چه کنیم که از کاهش شنوایی جلوگیری کنیم، افزود: غربالگری اهمیت زیادی دارد، ۵۰ تا ۶۰ درصد ناشنوایی‌ها با غربالگری به موقع قابل تشخیص و درمان به حالت اولیه است.




دکتر رشیدی در پایان خاطرنشان کرد: استفاده از هدفون و هندزفری صدای بلند در ماشین ها را از دیگر عوامل کاهش شنوایی دانست و عنوان کرد: در روز جهانی شنوایی برنامه‌های مختلفی از جمله ارسال پیامک برای معلمین، دانش آموزان، اجرای مسابقه نقاشی برای کودکان مهدکودک‌ها پیش‌بینی شده است.




انتهای پیام/ سید حسین رازیان 


ه